Naturens under

        


När de flesta av er låg och sov i morse så var jag uppe, vaknade kl 7 helt klarvaken. De gick bara inte att somna om så jag gick upp och kom på att jag ville passa på att fota lite nu när det faktiskt är lite snö ute.

Jag tog bilen och åkte till Görveln Slott som ligger vid mälaren, inte långt härifrån. För er som inte vet så var det där de spelade in delar av filmen Ondskan.

När jag gick längs standpromenaden så fick jag se ett av naturens under. Längs standkanten hade de bildats hundratals istappar, och de va inga små utan dom va riktigt stora. Häftigt hur de kan bli så. Eftersom jag alltid är ute efter den perfekta bilden så fick jag ta mig fram bland en massa buskar och snår för att ta mig fram dit, jakten på den perfekta bilden är inte alltid lätt. Hade någon sett mig hade de undrat vad jag höll på med ;P


Längtan till Leksand



Jag satt här och längtade upp till mitt andra hem, Leksand.
Sen kom jag på att jag faktiskt har två slitna gamla dalahästar i en låda så dom tog jag fram och tog nåra bilder på.

Imorgon ska jag ut och ta porträttbilder på Cilla, de ska bli kul. Jag har fått en massa bra idéer så jag hoppas de blir bra imorgon. Om det är okej för Cilla så kanske jag lägger upp någon bild här sen.

En sak till, man får väldigt gärna kommentera de bilder jag tagit =)

Skor

               

Har fått höra att jag är dålig på att uppdatera bloggen och visst det stämmer, men jag har verkligen inte haft tid att fota nånting. Men nu har jag äntligen varit ledig så idag har jag passat på. Eftersom jag älskar skor och har väldigt många så tyckte jag de va kul och ta nåra bilder på dom. Hittade även mammas gamla blåa 80-tals pumps i garderoben.

Har även hunnit ha två lektioner till på fotokursen. Förra veckan var vi i en fotostudio och tog porträttbilder. Det var väldigt kul att få vara i en riktig studio. Jag har fått en porträttuppgift som ska vara klar om två veckor. Vi ska visa upp en bildserie med 2-4 bilder.  Bilderna kommer jag visa här sen.

Jag måste även börja fundera på hur jag ska göra med mitt examensarbete, har ju tänkt göra något med foto men vet inte vad. Nu är de ju inte lång tid tills jag slutar skolan så jag måste sätta fart.

Ska försöka börja använda Lightroom lite mer, måste lära mig hur det fungerar. Har en del bilder från Leksand som har fel vitbalans så de ska jag försöka fixa.




 


Regndroppar



Idag hade jag planerat att ta en massa porträttbilder. Men det är svårt att ta om man inte har någon person att fotografera. Hade planerat precis hur bilderna skulle se ut och i vilka miljöer vi skulle fota i.. men de får bli en annan gång. Vi har nämligen fått en uppgift i fotokursen att man ska ta porträttbilder.

Nu har jag haft 3 lektioner och nästa gång ska vi få vara i en fotostudio och ta porträttbilder på varandra. Det ska bli väldigt skoj.

Jag måste ladda ner Adobe Lightroom så jag kan fixa nåra bilder som inte har så bra ljus.

RSS 2.0