Apelsiner



Idag var det riktigt trist väder ute så då kan man ju alltid köpa hem lite frukt och fotografera istället. Jag gillar inte apelsiner men de är fina. 

Skärpa, oskärpa och skärpedjup



Idag var jag ute en sväng för jag skulle ta lite bilder till min första uppgift på fotokursen.
Uppgiften var att vi ska ta bilder med olika skärpedjup.

Det är bländaren på kameran som påverkar skärpedjupet, ska du tex ta en porträttbild så vill man oftast ha så mycket skärpa som möjligt på ansiktet och bakgrunden lite suddig för att inte störa. Då ska du ha lågt bländarvärde. Ska du däremot ta en landskapsbild brukar man vilja ha skärpa genom hela bilden och det får man genom att ha ett högt bländarvärde.

Man ser tydligt på bilderna här ovanför att jag har olika skärpedjup. På bilden till vänster har jag bländaren inställd på 5.6 och får därför kort skärpedjup och på bilden till höger är den inställd på 22 och får då långt skärpedjup. Bilden med kort skärpedjup känns inte alls lika rörig.

Från och med nu tar jag bara bilder med manuella inställningar så nu är det bara att glömma alla automatiska inställningar på kameran.

Nytt utseende och foto i rörelse



Det har ju nästan varit storm idag, blåste nästan bort när jag var ute. Vi har en liten väderkvarn på tomten som jag passade på att fotografera för jag ville testa att fota något i rörelse. Blev ingen fin bild direkt men jag fick öva mig lite och man ser ju faktiskt att den rör sig.

Idag har jag även haft tid att göra om utseendet på bloggen. Innan såg de ut som de var jul och nu när våren börjar närma sig så ville jag fräscha upp bloggen lite, så jag har suttit och lek i Photoshop en stund.

Vår



Igår var jag ute på en promenad, och nu kan man ju tro att de är vår fast det bara är februari. Hittade nämligen videung som jag tog hem å satte i en vas.

Nu har jag äntligen kommit igång med fotokursen, idag var jag på min andra lektion. Vi gick igenom Bländare, Slutare, ISO och Ljusmätning. Har lärt mig en hel del som jag inte kunde innan så de känns kul. Imorgon ska jag ut och testa det jag lärt mig.

Det är även dags att uppdatera bloggens utseende lite så de inte ser ut som jul längre.

Ljus

    


Idag försökte jag mig på att fotografera levande ljus. Det var väldigt kul. Det är inte så svårt, gäller bara att inte använda någon blixt och se till att kameran är helt stilla. Eftersom jag inte har något stativ så fick jag ställa kameran på en trave med böcker å det funkar ju de också.

Blev speciellt nöjd med bilden till vänster.  Hade det inte den rinnande stearinen varit där så hade bilden blivit rätt livlös.


Mulen vinterdag



Idag har jag varit ute en sväng.
Det var tråkigt och mulet ute idag så de blev inte så roliga bilder.
Men här är några i alla fall.

RSS 2.0