Vårkänslor


       

Nu är våren här på riktigt.. och snart sommaren, man blir så glad när alla blommor och blad börjar titta fram.

Bolinder Strand by night




Två kvällar i rad har jag gått till Bolinder Strand som ligger ca 10 min härifrån. Har varit där vid åtta tiden precis när solen går ner.  Det är så galet fint när man kollar ut över mälaren. Jag skulle kunna sitta och titta ut över vattnet hur länge som helst.

Måste kanske skaffa mig ett stativ så jag kan ta lite skarpare bilder när de blir mörkt för de blir så lätt rörelseoskärpa.

Aspudden



Idag var jag och hälsade på Linda som precis flyttat till Aspudden, det var ett väldigt mysigt område.

En tidigt morgon i Kallhäll



Nu har jag flyttat till en tvåa högt upp bland molnen nånstans i Kallhäll.
Vaknade väldigt tidigt ungefär när solen precis gått upp.. det var alldeles dimmigt och fint ute.

Mina första porträttbilder



Ja jag vet att jag är seg på att uppdatera men den senaste tiden har det varit så mycket. Under påsken var jag ute med Cilla och tog lite porträttbilder på henne och hennes djur. Vi hade fått i uppgift på fotokursen att vi skulle ta porträttbilder och jag är väldigt glad att Cilla ställde upp som modell så jag fick öva mig lite =)

Uppgiften var att vi skulle ta 2-4 porträtt och vi fick tolka det hur vi ville, sen skulle det redovisas inför gruppen och diskutera varandras bilder. Så de här bilderna jag visar här tog jag med mig till bildredovisningen.

Bild 1: Den här bilden gillar jag väldigt mycket, en klassisk porträttbild. Jag gillar kontrasterna, den svarta tröjan mot den vita bakgrunden. Bilden känns nästan svartvit fast den är i färg. Det är bara ansiktet som har lite varmare ton. Min lärare tyckte att det var bra att jag hade placerat Cilla till höger just för att man tittar på en bild från vänster till höger precis som när man läser. Hade hon varit till vänster så hade de blivit som ett stopp nu känns bilden lugnare.  
 
Bild 2: Jag började med att ta nära bilder på båda ögonen, men fastnade mer för den här bilden. Tycker om att bara halva ansiktet är med och det känns lite mer spännande. Det var en i fotogruppen som tyckte att sjalen tar för mycket uppmärksamhet och då är inte ögat lika mycket i fokus och det har hon väl rätt i men jag tycker ändå att sjalen gör att det händer lite mer i bilden. En annan gillade att luvan och sjalen tillsammans formar samma form som ögat och det hade jag inte tänkt på innan.

Bild 3: Den här bilden är så söt, tycker väldigt mycket om den och den känns som en typisk porträttbild och dessutom så behöver ju inte ett porträtt vara på en människa. Det är svårare att fota djur just för att de aldrig är stilla. Den här bilden är som den första bilden, allt är svart och vit förutom den röda tröjan i vänstra hörnet. Även fast den syns väldigt lite så hade inte bilden alls blivit den samma om den inte varit där. Jag har tagit bilden i grodperspektiv alltså att jag är på samma nivå som hunden när jag ta bilden. Det gillade de andra i gruppen.

Bild 4: Vet inte hur jag lyckades med den här bilden för alla andra jag tog blev bara suddiga. Det är otroligt svårt att fota en råtta som knappt är still en sekund. I princip är de bara ögat som är skarpt resten är oskarpt. Gillar att bilden går i ljusa toner förutom just ögat, det gör att de får ännu mer fokus.

När man tar porträtt brukar man vilja ha en bild där ansiktet är skarpt och bakgrunden är lite suddig för att inte bli störande. Det har jag fått genom att fota med en stor bländaröppning (lågt bländartal) för att få kort skärpedjup.

RSS 2.0